Jay Overmeer: "Ik vind mezelf een hele andere vechter dan de andere welterweights"

Jay Overmeer: "Ik vind mezelf een hele andere vechter dan de andere Welterweights"

Monday, Jun 06 2022 by GLORY Press Office

Jay Overmeer (25) maakte tijdens GLORY 80 op spectaculaire wijze zijn debuut bij GLORY. De kickbokser, die traint bij Team Nibte in Amsterdam, zal wederom in de GLORY-ring staan tijdens het eerste GLORY Rivals event op 11 juni. We spraken met hem over zijn debuut, GLORY Rivals en zijn tegenstander Rodrigo "Mineiro" Ferreira.

Hoe ben je begonnen met kickboksen?

Ik heb altijd getennist. Toen ben ik een keer met een van mijn beste vrienden meegegaan naar een kickboks-gym. Toen was ik veertien. Daarna ben ik nooit meer weggegaan.

Na zes maanden heb ik zelfs mijn eerste wedstrijd gevochten. Nu zijn we 11 jaar verder en heb ik mijn droom gehaald, vechten bij GLORY. De volgende stap is vechten voor de GLORY belt!

Kickboksen pakte me echt en ik dacht elke keer “wauw!”. Ik keek altijd op naar de goede kickboksers in de gym. Ik wilde beter worden dan die jongens. 

Hoe zou je jezelf omschrijven als persoon?

Ik ben van mezelf een druk persoon maar kan ook rustig zijn als het nodig is. Daarnaast ben ik niet zo emotioneel. Maar in de ring ben ik echt een monster. Buiten ben ik een goedlachse jongen en in de ring is het ‘serious business.’ Daar kom ik echt om die jongens pijn te doen en te laten zien wat ik kan.

Naast kickboksen geef ik ook personal training and kickboksles aan de jongeren. Ik vind het mooi om mensen te helpen met hun doelen.

Wat is je favoriete wapen in de ring?

Mijn knieën. In mijn laatste partij bij GLORY heb ik alleen al in de eerste 2 rondes 25 knieën gegeven. Maar vooral het combineren van meerdere trappen, knieën & stoten. Mooie acties maken.

Waarom heb je nog geen bijnaam?

Ik vind dat iemand die voor je moet verzinnen. Dus ik ga hem niet voor mezelf verzinnen. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk wel een keer gebeuren. Misschien komen de fans wel met een leuke bijnaam!

Jay Overmeer vs Jos Van Belzen <span class='notranslate'>GLORY</span> 80

Wat is het grootste verschil tussen jou en andere Welterweights bij GLORY?

Ik heb een hele andere stijl. De andere jongens vechten heel basic en dat doen ze dan ook heel goed. Mijn stijl is bijzonder en het is een stijl die niemand heeft. Ik geef elke partij echt een show weg.

Verschil is dat mijn partijen heel technisch in orde zijn in plaats van maaien wat andere jongens doen. Het is belangrijk voor mij dat het er mooi uit ziet. Kickboksen is geen MMA. De technieken moeten mooi en goed uitgevoerd worden. Ik vind mezelf een hele andere vechter dan de andere Welterweights. 

Wat is het hoogtepunt uit je carrière?

Mijn debuut bij GLORY. Zeker weten. De WFL kampioenschap is ook zeker een hoogtepunt en mijn toernooiwinsten. Maar nu is het echt wel het GLORY-debuut. Mijn volgende hoogtepunt is de belt. 

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je je GLORY-debuut mocht maken?

Ik kon het eigenlijk niet geloven. Ik wist wel dat ik op een gegeven moment goed genoeg werd. Dan praat je met mensen over het maken van de volgende stap en dan gebeuren er weer dingen zoals corona die je weer een stap terug zetten. Maar ik had een droom en daar geloofde ik in, dus ik bleef doorgaan. Toen ineens kwam het ‘Je kan bij GLORY tekenen’. Dat was geweldig nieuws. Daar droom ik al 11 jaar van. 

Wat vond je zelf van je GLORY-debuut?

Ja perfect, precies zoals we het hadden getraind. We wisten dat het een taaie jongen zou zijn. Maar dat hij niet zo goed was als ik. Het gameplan werkte en hij snapte er na de eerste ronde niks meer van. Toen liep hij mooi op mijn hoek en was het over. 

Zijn er gevechten binnen GLORY waar je naar uitkijkt?

Eigenlijk niet, GLORY mag mij tegen iedereen zetten en dan zien we wel wie de betere vechter is. Ik kijk niet naar de naam van bijvoorbeeld Hamicha of Semeleer. Ik zie het gewoon als mensen van vlees en bloed. Ik ben klaar voor iedereen. Als Robbie Timmers mij belt voor een titelshot zal ik gelijk ja zeggen!

Je vecht op 11 juni tijdens GLORY Rivals 1 tegen Rodrigo "Mineiro" Ferreira. Hoe is het om zo snel weer de ring in de gaan?

Ja top! Dan blijf ik lekker in de flow. Kan ik met een mooie partij afsluiten en genieten van de zomer. Het is ook dichtbij waar ik woon, dus ook fijn voor mij en al mijn fans. 

Jay Overmeer viert zijn winst tijdens <span class='notranslate'>GLORY</span> 80

Wat vind je van je tegenstander?

Niet heel spannend. Hij komt met een onorthodoxe stijl. Gekke trappen, explosief echt Braziliaans. Ik zou eigenlijk tegen iemand anders vechten, dat ging niet door, dus gelukkig kwam GLORY snel met een oplossing. Toen hebben we snel gehandeld en weer een gameplan gemaakt. Dus die gaat weer uitkomen de 11de. 

Hoe eindigt een gevecht tussen jou en Rodrigo "Mineiro" Ferreira?

Spectaculair! Op een KO of TKO. Ik hoop ronde 1 op het lichaam. 

Het is het eerste GLORY Rivals event. Wat vind jij van het GLORY Rivals initiatief? 

Ik vind het top want iedereen kan meer vechten. Hoe meer gala’s, hoe meer je kan vechten. Dus vind het zeker een goed initiatief. 

Als je de beste wilt zijn moet je tegen iedereen kunnen vechten. Er zitten ook goede vechters bij andere organisaties. Het is alleen maar mooi om te kunnen zeggen dat je ook de beste bent van meerdere organisaties. Zoals Tiffany van Soest die de kampioen van Rise verslaat. 

Jay Overmeer staat zaterdag 11 juni weer in de GLORY-ring tegen Rodrigo "Mineiro" Ferreira tijdens GLORY Rivals 1. Meer informatie over het evenement vind je op de evenementpagina: https://GLORYkickboxing.com/events/GLORY-rivals-1:5e6916e4-cedd-4fb2-becd-200a4cd3ac94

Houd onze social media in de gaten voor meer informatie over het evenement.

Volg Jay Overmeer op social media:

Facebook

Instagram

Tiktok

 

 

este artigo é alimentado por Google tradutor